Aktualności

OPTYMALNI nr 110
26-09-2008
Miesięcznik OSBO

Miesięcznik OSBO - Organizacji Pożytku Publicznego.

Do Redakcji,
Mam 61 lat, żywię się stale optymalnie od maja 2000 roku. Przedtem, przez ponad 10 lat, chodziłam po porady i leczenie do różnych specjalistów (reumatologa, neurologa, ortopedy, laryngologa, kardiologa). Miałam przerost lewej komory serca, arytmię, częste zapaści, zwyrodnienia układu kostnego RZS - GPP, nerwicę,



 zaburzenia pamięci i snu, równowagi, zapalenie nerwów obwodowych, problemy żołądkowo-jelitowe (zapalenia), częste anginy, zapalenia krtani, chrypki i grypy. Żywiłam się wg szeroko propagowanej diety, u której podstaw są produkty zbożowo-mączne, dużo owoców, warzyw, chudego sera, mięsa drobiowe, trochę ryb, dużo chleba, ziemniaków, dwa jajka na tydzień. Byłam ciągle głodna i słaba, ale przestrzegałam zaleceń diety wątrobowej - po wirusowym zapaleniu wątroby typu B i później – po resekcji pęcherzyka żółciowego. Ponieważ leki mi szkodziły, a po fizykoterapii wzrastało tętno (ponad 120/min.) i ciśnienie, występowały zawroty i omdlenia, doszłam do wniosku, że muszę zastosować metodę 'ratuj się sam". Odrzuciłam wówczas wszystkie leki i zaczęłam szukać ratunku po książkach. Gdy przeczytałam 'Dietę Optymalną", zobaczyłam szansę dla siebie. (...)

                                                             Jolanta Stachowiak-Jokiel

c.d. - w pliku .doc - OPTYMALNI nr 110.

www.optymalni.org.pl - Organizacja Pożytku Publicznego
[Wstecz]

 Pliki doczone do artykuu:
Opis/PlikRozmiarPobierz
OPTYMALNI nr 110 - plik - .doc.102 KBpobierz
 

Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
wicej » 
Copyright © 2004-2015 Jan Kwaśniewski & Tomasz Kwaśniewski