Od autorów.

Dlaczego dieta idealna?
  
Kilka lat temu redaktor Marek Chyliński, współautor wydawniczego bestsellera pt. „Dieta optymalna” (1996), zaproponował mi, abyśmy wspólnie napisali nową książkę, podsumowującą fakty i mity na temat żywienia optymalnego w Polsce i na świecie.
   Dotychczas ukazało się 12 książek o żywieniu optymalnym, ponad 600 artykułów i odpowiedzi na listy. Książki przetłumaczono na języki obce –  angielski, niemiecki, czeski, rosyjski (w przygotowaniu jest tłumaczenie na francuski). Stosujących żywienie optymalne szybko przybywa, można ich spotkać w blisko 100 krajach. Lekarzy stosujących w praktyce żywienie optymalne i prądy selektywne już jest kilkuset, w samych Niemczech ponad 20.

   Od pewnego czasu do powszechnej świadomości zdaje się docierać, że żywienie optymalne nie ma alternatywy. Zebrane w tej książce dowody na słuszność i skuteczność opracowanego przeze mnie optymalnego modelu żywienia to kolejny krok przybliżający nas do chwili, w której zostanie on uznany jako przełom w nauce. (…)  
   W książce tej po raz pierwszy  wykazaliśmy precyzyjnie, czym różni się żywienie optymalne od innych modeli żywienia. Odkryliśmy też powody, dla których przedstawiciele oficjalnej medycyny reagują tak wielką agresją i nienawiścią w stosunku do  tej metody i jej autora. Dlaczego profesorowie i tak zwane autorytety już od pierwszych publicznych informacji o diecie optymalnej (czyli od 1970 roku) twierdzą, że żywienie optymalne jest wybitnie szkodliwe dla zdrowia i dlaczego zwalczają je tak zaciekle, łatwiej będzie zrozumieć gdy przeczytacie kończący tę książkę rozdział pt. „Śmiertelna terapia”.

                                           Jan Kwaśniewski (fragment przedmowy)

Dołącz do listy oczekujących Poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny w magazynie. Podaj poniżej swój prawidłowy adres e-mail.
Przewijanie do góry