OPTYMALNI nr 111

Miesięcznik OSBO – Organizacji Pożytku Publicznego.


KUCHNIA OPTYMALNA
Arkadie od Kuchni
Żeberka duszone z cebulą
1500 g żeberek
300 g cebuli
100 g śmietany 30%
400 g wywaru z włoszczyzny i kości
2 liście laurowe
pieprz, sól – do smaku
50 g smalcu – do podsmażenia

     Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje ok. 125 g (wtedy mięsa mamy ok. 100 g). Kawałki obsmażyć na gorącym tłuszczu. Cebulkę posiekać. Żeberka układać w garnku, przesypując cebulą. Dodać liście laurowe, pieprz i trochę posolić. Wlać gorący wywar, tak by mięso było zakryte i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia wlać śmietanę.
Smacznego!

Przepis poleca Arkadia Ciechocinek


c.d. – w pliku .doc – OPTYMALNI nr 111.

Pliki dołączone do artykułu

lp. Opis/Plik Rozmiar Pobierz
1 OPTYMALNI nr 111 – plik – .doc. 98 KB pobierz
Przewijanie do góry