Prezentacja żywności optymalnej

Prezentacja Wędlin Optymalnych
01-01-2004

Szanowni Państwo
Przedstawiam ofertę optymalnych wyrobów wędliniarskich, produkowanych przez Zakłady Mięsne w Krotoszynie. Produkty te po wielomiesięcznych badaniach laboratoryjnych uzyskały akceptację Dr-a Jana Kwaśniewskiego - jako wyroby zgodne z zaleceniami Żywienia Optymalnego, czego potwierdzeniem jest umieszczenie na etykietach zastrzeżonego znaku towarowego ŻO.
Wkrótce w osobnym oknie opiszę każdy z oferowanych produktów, zwracając szczególną uwagę na ich przydatność w zaleceniach Diety Optymalnej.

Ofertę i zasady zakupu oraz wszelkie informacje pozwalające Państwu  zaopatrzyć się wędliny optymalne uzyskać można pod następującym adresem: Zakłady Mięsne Krotoszyn

T.K.



Oferta wyrobów mięsnych ze znakiem ŻO - nr1

Kiełbasa
śląska

Zawartość składników w 100g:
Białko: 16 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 0,5 g
sól: 1,4 g

Kiełbasa
biała

Zawartość składników w 100g:
Białko: 14 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 1,8 g
sól: 1 g

Kiełbasa
krotoszyńska

Zawartość składników w 100g:
Białko: 15 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 0,4 g
sól: 1,5 g

Kiełbasa 
obkładowa

Zawartość składników w 100g:
Białko: 11 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 2 g
sól: 1,4 g

Parówki
śląskie

Zawartość składników w 100g:
Białko: 10 g
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 0,9 g
sól: 1,4 g

Parówki
delikatesowe

Zawartość składników w 100g:
Białko: 10 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 0,3 g
sól: 1,2 g

Boczek
z przyprawami

Zawartość składników w 100g:
Białko: 14 g
Tłuszcz: 45 g
Węglowodany: 0,3 g
sól: 1,4 g

Baleron

Zawartość składników w 100g:
Białko: 15 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 0,8 g
sól: 2,7 g

Szynka
po staropolsku

Zawartość składników w 100g:
Białko: 17 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 0,6 g
sól: 2,5 g

           Wędzonka optymalna z przyprawami

Zawartość składników w 100g:
Białko: 7 g
Tłuszcz: 65 g
Węglowodany: 0,2 g
sól: 1 g

Boczek rolowany
po krotoszyńsku

Zawartość składników w 100g:
Białko: 12 g
Tłuszcz: 47 g
Węglowodany: 0,6 g
sól: 1,4 g

Pieczeń
w słoninie

Zawartość składników w 100g:
Białko: 11 g
Tłuszcz: 55 g
Węglowodany: 1 g
sól: 1,2 g



Oferta wyrobów mięsnych ze znakiem ŻO - nr2

Salceson
ozorkowy

Zawartość składników w 100g:
Białko: 14 g
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 0,6 g
sól: 1,1 g

Salceson
włoski

Zawartość składników w 100g:
Białko: 15 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 0,4 g
sól: 0,9 g

Mortadela

Zawartość składników w 100g:
Białko: 8 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 1 g
sól: 1,4 g

Mortadela
szynkowa

Zawartość składników w 100g:
Białko: 8 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 1,1 g
sól: 1,4 g

Mortadela 
delikatesowa

Zawartość składników w 100g:
Białko: 8 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 0,9 g
sól: 1,2 g

Wątrobianka
z podrobami

Zawartość składników w 100g:
Białko: 10 g
Tłuszcz: 32 g
Węglowodany: 2,3 g
sól: 1,1 g

Karkówka 
na grilla

Zawartość składników w 100g:
Białko: 14 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 0,4 g
sól: 1,4 g

Żeberka 
na grilla

Zawartość składników w 100g:
Białko: 15 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 0,5 g
sól: 1,4 g

Boczek
na grilla

Zawartość składników w 100g:
Białko: 7 g
Tłuszcz: 50 g
Węglowodany: 0,3 g
sól: 1,2 g

Paluszki krotoszyńskie

Zawartość składników w 100g:
Białko: 16 g
Tłuszcz: 30 g
Węglowodany: 3,1 g
sól: 1,4 g

Kiełbasa 
swojska

Zawartość składników w 100g:
Białko: 13 g
Tłuszcz: 29 g
Węglowodany: 1,8 g
sól: 1,3 g

Pieczeń
wątrobowa

Zawartość składników w 100g:
Białko: 14  g
Tłuszcz: 65 g
Węglowodany: 0,2 g
sól: 1,2 g




Oferta wyrobów mięsnych ze znakiem ŻO - nr3

BIGOS

Zawartość składników w 100g:
Białko: 5 g
Tłuszcz: 10 g
Węglowodany: 1,4 g
sól: 1,4 g

GŁOWIZNA
wiejska

Zawartość składników w 100g:
Białko: 12 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 0,2 g
sól: 1,2 g

KIEŁBASA
weselna

Zawartość składników w 100g:
Białko: 10 g
Tłuszcz: 29 g
Węglowodany: 2,6 g
sól: 1,2 g

GALARETA
wieprzowa

Zawartość składników w 100g:
Białko: 12 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 0,3 g
sól: 1,2 g

PASZTET
mazowiecki

Zawartość składników w 100g:
Białko: 6 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 4,4 g

             PASZTET
          z pieczarkami

Zawartość składników w 100g:
Białko: 7 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 5 g
sól: 0,9 g

PASZTET
z pieczarkami

Zawartość składników w 100g:
Białko: 7 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 5 g
sól: 0,9 g

PASZTET
z koperkiem

Zawartość składników w 100g:
Białko: 7 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 5 g
sól: 0,9 g

SALCESON
marynarski

Zawartość składników w 100g:
Białko: 16 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 0,5 g
sól: 1,1 g

SMALEC
ze skwarkami

Zawartość składników w 100g:
Białko: 8 g
Tłuszcz: 69 g
Węglowodany: 2,8 g
sól: 1,1 g

SMALEC
z mięsem

Zawartość składników w 100g:
Białko: 6 g
Tłuszcz: 71 g
Węglowodany: 2,6 g
sól: 1,1 g

PASZTET
wiejski

Zawartość składników w 100g:
Białko: 15 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 1,5 g
sól: 1,1 g

źródło inf. ZM Krotoszyn
[Wstecz]


Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
więcej » 
Copyright © 2004-2015 Jan Kwaśniewski & Tomasz Kwaśniewski