Kuchnia Optymalna

Biała kiełbasa z bigosem optymalnym
09-04-2004
T.K.

Składniki:
- 2 białe kiełbasy parzone (15 dag)
- 50 dag bigosu przygotowanego wg przepisu nr 505 z Książki Kucharskiej lub wyprodukowanego przez ZM w Krotoszynie.
- zielenina lub inne dodatki do przybrania gotowej potrawy



Bigos odgrzać w garnku pod przykryciem na wolnym ogniu. Kiełbasy obsmażyć na odrobinie tłuszczu, aby się zrumieniły z obydwu stron. Gorące układać na talerzu razem z bigosem, przybrać zieleniną lub innymi dodatkami i od razu podawać.

Uwagi:
- jeżeli mamy gotowy bigos, to jest to danie bardzo szybkie i jednocześnie niezwykle
  wartoÅ›ciowe i „energetyczne”,
- zamiast białej kiełbasy można podawać podgrzaną kiełbasę wędzoną,
- potrawÄ™ można podawać z dowolnym pieczywem optymalnym maczanym w sosie,
- jako dodatek można podać również dowolnie wybrane kluski optymalne (przepisy 21-26 w
  Książce Kucharskiej),

100g potrawy zawiera:

 B - 8,4 T - 21,9 W - 1,1      kaloryczność 282 kcal
 B : T : W = 1 : 2,6 : 0,1   gotowej potrawy - 0,6 kg 


 
 
 
[Wstecz]


Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
wiêcej » 
Copyright © 2004-2015 Jan KwaÅ›niewski & Tomasz KwaÅ›niewski