|
Dieta Optymalna |
|
Wademekum miażdżycy. |
07-10-2004 |
Miażdżyca. (cz.VII). Rola cholesterolu w miażdżycy. (cz.II) Żółtko jaja, mimo że zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, dużo jodu i dużo choliny, czyli związków uważanych za działające przeciwmiażdżycowo, podnosi poziom cholesterolu znacznie bardziej niż jakiekolwiek inne tłuszcze i powoduje wzrost krzepliwości krwi 4,5 razy większy niż inne tłuszcze. Nienasycone kwasy tłuszczowe wydłużają czas krzepnięcia krwi. Powodują mniej częste występowanie zakrzepów i zatorów.
c.d. - w pliku dźwiękowym. |
Copyright by Jan Kwaśniewski - wszelkie prawa zastrzeżone |
|
|
|
|
|
|
|
[Wstecz] |
Pliki do³±czone do artyku³u: |
|
Opis/Plik | Rozmiar | Pobierz |
Jan Kwaśniewski - "Wademekum miażdżycy" - Rola cholesterolu w miażdżycy cz.II (.wma) | 730 KB | pobierz |
Jan Kwaśniewski - "Wademekum miażdżycy" - Rola cholesterolu w miażdżycy cz.II (.doc) | 34 KB | pobierz |
|
| |
|
Uroczystość w Chełmie. |
wiêcej » |
|