Dieta Optymalna

Wademekum miażdżycy.
07-10-2004
Miażdżyca. (cz.VII). Rola cholesterolu w miażdżycy. (cz.II)
   Żółtko jaja, mimo że zawiera dużo nienasyconych kwasów tÅ‚uszczowych, dużo jodu i dużo choliny, czyli zwiÄ…zków uważanych za dziaÅ‚ajÄ…ce przeciwmiażdżycowo, podnosi poziom cholesterolu znacznie bardziej niż jakiekolwiek inne tÅ‚uszcze i powoduje wzrost krzepliwoÅ›ci krwi 4,5 razy wiÄ™kszy niż inne tÅ‚uszcze. Nienasycone kwasy tÅ‚uszczowe wydÅ‚użajÄ… czas krzepniÄ™cia krwi. PowodujÄ… mniej czÄ™ste wystÄ™powanie zakrzepów i zatorów.

c.d. - w pliku dźwiękowym.
Copyright by Jan Kwaśniewski - wszelkie prawa zastrzeżone
[Wstecz]

 Pliki do³±czone do artyku³u:
Opis/PlikRozmiarPobierz
Jan Kwaśniewski - "Wademekum miażdżycy" - Rola cholesterolu w miażdżycy cz.II (.wma)730 KBpobierz
Jan Kwaśniewski - "Wademekum miażdżycy" - Rola cholesterolu w miażdżycy cz.II (.doc)34 KBpobierz
 

Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
wiêcej » 
Copyright © 2004-2015 Jan KwaÅ›niewski & Tomasz KwaÅ›niewski