Kuchnia Optymalna

Szynka z masłem
25-01-2004
T.K.
  • -  na 1 plaster szynki (np. 2 dag) – tyleż samo masła

 Przepis bardzo prosty – dla osób, które chwilowo nie są zaopatrzone w pieczywo optymalne.

Plastry szynki (najlepiej z tłuszczem) smarujemy miękkim masłem i składamy – na pół, na czworo lub rolujemy. Do tego można spożyć kawałek dowolnego warzywa – pomidora, ogórka kiszonego, czy konserwowego itp. Jest to bardzo szybka, smakowita i odżywcza przekąska, szczególnie jeśli dysponujemy dobrym gatunkiem szynki np. ZM Krotoszyn



- przekąskę można przyrządzić w formie poczęstunkowej i wówczas dodatki, czyli kawałki papryki, ogórka itp. włożyć do środka szynki posmarowanej masłem, ładnie zrolować i dekoracyjnie ułożyć na półmisku,
- jest to znakomita przekąska, kiedy jesteśmy poza domem, na wyjeździe i nie jesteśmy w    stanie zaopatrzyć się w pieczywo optymalne,
- szynkę z masłem bardzo lubią jeść szczególnie dzieci,
- zamiast szynki można użyć baleronu, schabu, polędwicy itp.

100g zawiera:

 B - 11,8  T - 57,8  W -  0,0  kaloryczność - 568,5 kcal
 B : T : W = 1 : 4,9 : 0,0  gotowej potrawy wg uznania


 
 
[Wstecz]


Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
wicej » 
Copyright © 2004-2015 Jan Kwaśniewski & Tomasz Kwaśniewski