|
T.K. |
- - na 1 plaster szynki (np. 2 dag) – tyleż samo masÅ‚a
Przepis bardzo prosty – dla osób, które chwilowo nie sÄ… zaopatrzone w pieczywo optymalne.
Plastry szynki (najlepiej z tÅ‚uszczem) smarujemy miÄ™kkim masÅ‚em i skÅ‚adamy – na pół, na czworo lub rolujemy. Do tego można spożyć kawaÅ‚ek dowolnego warzywa – pomidora, ogórka kiszonego, czy konserwowego itp. Jest to bardzo szybka, smakowita i odżywcza przekÄ…ska, szczególnie jeÅ›li dysponujemy dobrym gatunkiem szynki np. ZM Krotoszyn
- przekąskę można przyrządzić w formie poczęstunkowej i wówczas dodatki, czyli kawałki papryki, ogórka itp. włożyć do środka szynki posmarowanej masłem, ładnie zrolować i dekoracyjnie ułożyć na półmisku, - jest to znakomita przekąska, kiedy jesteśmy poza domem, na wyjeździe i nie jesteśmy w stanie zaopatrzyć się w pieczywo optymalne, - szynkę z masłem bardzo lubią jeść szczególnie dzieci, - zamiast szynki można użyć baleronu, schabu, polędwicy itp.
100g zawiera:
B - 11,8 T - 57,8 W - 0,0 |
kaloryczność - 568,5 kcal |
B : T : W = 1 : 4,9 : 0,0 |
gotowej potrawy wg uznania | |