Kuchnia Optymalna

Gofry
25-06-2007
Przepis i zdjęcia: Sławomir Małek

Składniki: 
- 6 żółtek,
- 100g masła stopionego,
- 50 g mąki krupczatki,
- 150 g śmietany 30%,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- czubata łyżeczka cukru waniliowego,
- szczypta soli



     Składniki wymieszać mikserem zaczynając od jajek, śmietany i mąki, na końcu wlać powoli stopione, przestudzone masło, piec w gofrownicy 4-5 minut.

100g gotowej potrawy zawiera:

 B - 9,0 T - 58,5 W - 19,5 
 B : T : W = 1 : 6,5 : 2,2

Praktyczne uwagi: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1239.0


 
 
[Wstecz]


Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
więcej » 
Copyright © 2004-2015 Jan Kwaśniewski & Tomasz Kwaśniewski