Aktualności

OPTYMALNI nr 111
27-10-2008
Miesięcznik OSBO

Miesięcznik OSBO - Organizacji Pożytku Publicznego.

KUCHNIA OPTYMALNA
Arkadie od Kuchni
Żeberka duszone z cebulą
1500 g żeberek
300 g cebuli
100 g śmietany 30%
400 g wywaru z włoszczyzny i kości
2 liście laurowe
pieprz, sól - do smaku
50 g smalcu - do podsmażenia



     Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje ok. 125 g (wtedy mięsa mamy ok. 100 g). Kawałki obsmażyć na gorącym tłuszczu. Cebulkę posiekać. Żeberka układać w garnku, przesypując cebulą. Dodać liście laurowe, pieprz i trochę posolić. Wlać gorący wywar, tak by mięso było zakryte i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia wlać śmietanę.
Smacznego!

Przepis poleca Arkadia Ciechocinek

c.d. - w pliku .doc - OPTYMALNI nr 111.

www.optymalni.org.pl - Organizacja Pożytku Publicznego
[Wstecz]

 Pliki doczone do artykuu:
Opis/PlikRozmiarPobierz
OPTYMALNI nr 111 - plik - .doc.98 KBpobierz
 

Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
wicej » 
Copyright © 2004-2015 Jan Kwaśniewski & Tomasz Kwaśniewski