Kuchnia Optymalna

Sok owocowy.
27-07-2013

Soki owocowe.

     Ponieważ dziÅ› raczej nie można już kupić naturalnego soku owocowego, można wykonać go samodzielnie.
Do tego celu nadaje się każdy owoc, w którym proporcja B:W nie przekracza 17.
     Najlepiej wykorzystać sokownik, ponieważ zlewany sok jest na tyle gorÄ…cy, że sÅ‚oiki nie wymagajÄ… pasteryzowania przed i po napeÅ‚nieniu. PrzechowujÄ…c w chÅ‚odnym i ciemnym miejscu taki sok zachowuje swoje walory przez co najmniej trzy lata.



    Na 5kg owoców należy dodać szklankÄ™ cukru, a po odlaniu 1-2l soku kolejne pół szklanki.
Z takiej ilości, w zależności od rodzaju owocu, wychodzi około 4-5l soku.

 
 
[Wstecz]


Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
wiêcej » 
Copyright © 2004-2015 Jan KwaÅ›niewski & Tomasz KwaÅ›niewski