Kuchnia Optymalna

Pieczenie mięsa
03-08-2013

Obiad z rusztu.
Składniki:
1kg karkówki,
1 kg żeberek,
kilka ziemniaków,
kilka jabłek,
przyprawa warzywna.



W przededniu poporcjować mięso, przesypać przyprawą warzywną i wstawić do lodówki.
Rozpalić ruszt, wydrylować jabÅ‚ka, wypeÅ‚nić dżemem porzeczkowym, zawinąć w grubÄ… foliÄ™ żaroodpornÄ…. Obrać i wypÅ‚ukać ziemniaki, nasmarować foliÄ™ suto masÅ‚em, uÅ‚ożyć na niej ziemniaki, a na wierzch poÅ‚ożyć nieco masÅ‚a, szczelnie zawinąć foliÄ™. Te czynnoÅ›ci zapobiegnÄ… przywarciu ziemniaków do folii. Tak przygotowane ziemniaki i jabÅ‚ka poÅ‚ożyć na ruszcie nie czekajÄ…c aż wÄ™giel "zbieleje". Po okoÅ‚o 1/2h ziemniaki przerzucić na drugÄ… stronÄ™, poczekać aż jabÅ‚ka zmiÄ™knÄ… i bÄ™dÄ… upieczone. Zdjąć je z rusztu i uÅ‚ożyć miÄ™so na palenisku uważajÄ…c, aby nie przywarÅ‚o. Piec zgodnie z upodobaniem.
Jeść z umiarem!

Uzupełnienie - http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3924.msg67894#msg67894


 
 
 
[Wstecz]


Aktualności
Zapowiedzi
Dr Kwaśniewski
Żywienie Optymalne
Dieta Optymalna
Artykuły do publikacji
Artykuły opublikowane
Prasa
Kuchnia Optymalna
Prezentacja żywności optymalnej
Książki
Uroczystość w Chełmie.
wiêcej » 
Copyright © 2004-2015 Jan KwaÅ›niewski & Tomasz KwaÅ›niewski